In het diepe

Stel je hier voor aan de andere gebruikers
Plaats reactie
Esmie
Ei
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 10 mar 2023, 13:16

In het diepe

Bericht door Esmie »

Hoihoi allemaal, ik lees al een tijdje posts op het forum maar vond het eindelijk tijd om eens een keer een account te maken. Ik ben Esmee en ik ben een student plantenwetenschapper en volg sinds een paar maanden extra vakken over insecten. Logische volgende stap is uiteraard zelf insecten aanschaffen. Ik ben helemaal verliefd op mijn aanwist van een koppeltje mtu larven. Ze zitten in een mooie action bak met een vulling van flake soil (gaan over naar een terrarium later). Ik ga zoveel mogelijk info tot mij nemen van dit forum en sta open voor tips als uiterst-beginnende insecten en kever-houder.

Ik stel ook gelijk de eerste vraag: Ik heb het koppeltje gewogen, het vrouwtje is zo'n 17g en het mannetje ongeveer 18,5g, de verkoper gaf aan dat het L3 larven zijn en ik vraag mij dus af of dit nog een redelijk gezond gewicht is. Ik zag namelijk posts waarbij de larven best wel wat meer wegen, ik hoop dat ik geen ondervoede larven heb gekregen! Zijn 2 larven trouwens best weinig ivm overleving enzo of kan het prima?
Gebruikersavatar
Pim
Beheerder
Beheerder
Berichten: 3135
Lid geworden op: wo 04 mar 2009, 16:02

Bericht door Pim »

Hallo Esmee,

Welkom op het forum.
Leuk dat je je aangemeld hebt na een tijdje meegelezen te hebben. Je zal zeker genoeg informatie vinden om je verder te helpen met de hobby.

Om jouw vraag te beantwoorden, twee larven is erg weinig als je begint met de hobby. Later ook trouwens, want als er eentje overlijdt voordat je eitjes hebt kan je uiteraard niet verder kweken. Het hangt er dus vanaf wat je wilt. Normaliter ga ik voor L1 of L2 zodat je die zelf goed kan voeren. Zo'n 20 gram is niet slecht, maar lijkt mij wel aan de magere kant. Als je ze goed blijft voeren kan het nog wel oplopen als het vroege L3 zijn. Zo'n 30 gram moet wel haalbaar zijn denk ik.

Pim
Plaats reactie