Harald schreef: wo 07 mei 2025, 17:55
Grappig hé dat ze in het begin enkel op blad substraat gehouden werden en nu toch ook proteïnen willen.
Eerst was dit enkel bij Goliathus het geval
Wat je eigenlijk zegt is dat we larven cultiveren ofniet?
Ik denk dat Harald meer bedoelt dat we door experimenteren er steeds meer achter komen wat de larven willen. Bijna niemand heeft larven in hun natuurlijke omgeving bestudeerd (is ook niet te doen), dus die info hebben we niet.
Dat dus, door experimenteren kom je soms tot mooie resultaten.
Ik heb Eudicella smithi bertherandi nog gekweekt op enkel appel.
Larvenbak zat vol met enkel ontlasting en appels er bovenop.
Werkte prima.
Wat je eigenlijk zegt is dat we larven cultiveren ofniet?
Ik denk dat Harald meer bedoelt dat we door experimenteren er steeds meer achter komen wat de larven willen. Bijna niemand heeft larven in hun natuurlijke omgeving bestudeerd (is ook niet te doen), dus die info hebben we niet.
Dat dus, door experimenteren kom je soms tot mooie resultaten.
Ik heb Eudicella smithi bertherandi nog gekweekt op enkel appel.
Larvenbak zat vol met enkel ontlasting en appels er bovenop.
Werkte prima.
Dat geloof ik ook wel, ik merk hier bij pachnoda's en ook bij eudicella hornimani dat al het fruit de grond in getrokken word. En als ik het in een tapas bakkie gooi graven ze die ook in en vind ik larven in de banaan of meloen.
Ik durfde geen appel omdat ze zuur kunnen zijn en lees dat citrusvruchten niet goed zijn voor de vertering maarja dat is ook zuur dus zodoende.