Wie kent deze grote aanbieder?

Hier kun je alle algemene vragen en informatie over kevers plaatsen
Gebruikersavatar
Pim
Beheerder
Beheerder
Berichten: 2772
Lid geworden op: wo 04 mar 2009, 16:02

Bericht door Pim »

Zou zo maar kunnen, Arthur.
Er gaat mij wel een lichtje branden; een paar jaar geleden zei Bert van Geel dat hij de meeste dieren aan een dierenwinkel had gegeven en dat hij ze nog mocht gebruiken voor zijn lessen. Hij had toen (op de beurs in Houten) een jonge knul bij zich die in de dierenwinkel werkte. Zijn naam weet ik niet meer, maar zou best Henk kunnen zijn. Was wel een typische Nederlandse naam.
John
Ei
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 23 jul 2018, 12:20

Bericht door John »

Hallo mensen, ik ben nog maar net begonnen met kevers en dus op zoek naar mooie exemplaren. Al zoekende belande ik op Marktplaats en vond dus wederom advertenties van "jullie vriend Henk".
Hij begint zijn advertenties met, ... Ik kan larven aanbieden van (soort).
En besluit met, ...... Ik kan bestellingen aannemen tot en met zaterdag.
Ze zullen over twee weken naar u worden verzonden. ???? (Moet hij ze eerst zelf bestellen na "onze" bestelling????)
Foto van de kevers is niet van mij.

Hieruit maak ik dus op dat hij een "doorverkoper" is en dus flink wil/kan verdienen aan de larven, vandaar dat hij zoveel vraagt voor de larven.
Ik zeg niet dat dit niet deugd, maar het riekt wel.....
Gebruikersavatar
Lous
Beheerder
Beheerder
Berichten: 745
Lid geworden op: ma 25 jun 2018, 23:32

Bericht door Lous »

Oja, dat verhaal ben ik ook tegengekomen op marktplaats. Ik vond het ook een raar verhaal, dus ik heb hem besloten niet te benaderen :)
Gebruikersavatar
Tjitske
Ei
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 22 aug 2018, 17:20

Bericht door Tjitske »

Blij dat ik me hier heb aangemeld (en nog niet de ruimte heb om uit te breiden). Ik kwam vorige week de advertenties tegen op marktplaats, maar blijkt dat hij dus wel aan de dure kant zit met zijn prijzen. En de advertenties staan er nu nog op terwijl je maar tot afgelopen zaterdag kon bestellen.
Gebruikersavatar
Lous
Beheerder
Beheerder
Berichten: 745
Lid geworden op: ma 25 jun 2018, 23:32

Bericht door Lous »

Ja precies, dat verhaal over 'tot zaterdag bestellen' staat er al een paar weken op. Ik geloof er eerlijk gezegd niets van.
John
Ei
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 23 jul 2018, 12:20

Bericht door John »

Hallo mensen, onze Henk uit Friesland is weer in de lucht via Marktpkaats :D .
Ik zag een advertentie van hem staan onder de naam
" 24 Terra , plants and inverts ".
***** Wees voorzichtig ********
Guppie964
L1
Berichten: 48
Lid geworden op: wo 31 mei 2017, 15:30

Bericht door Guppie964 »

Bedankt voor de tip, had hem ook voorbij zien komen. Schrok van de prijzen en voelde aan mijn theewater dat er iets niet snor zat.
Zal hem mijden..
Henk01
Ei
Berichten: 5
Lid geworden op: ma 26 jun 2017, 09:11

Bericht door Henk01 »

Hallo mensen,
Helaas is deze post mij niet eerder onder ogen gekomen, maar nu is dat eindelijk toch gebeurt.
Ik ben de beruchte Henk waar jullie allemaal zo bang voor zijn.
Wat gedragen jullie je allemaal toch volwassen. meningen vormen op basis van een gevoel; Niemand van jullie heeft namelijk ooit iets bij mij besteld, laat staan dat jullie mij kennen. En me dan toch zwart maken bij anderen...

Vind je m’n prijzen te hoog? Zoek dan ergens anders, maar ga anderen niet lastig vallen met je ononderbouwde beschuldigingen!
"Just because it's different doesn't mean it's bad."
Gebruikersavatar
Pim
Beheerder
Beheerder
Berichten: 2772
Lid geworden op: wo 04 mar 2009, 16:02

Bericht door Pim »

Beste Henk,
Bedankt voor het reageren op dit onderwerp. Voor zover ik weet is niemand bang van je. Wat de meeste keverhobbyisten hier afschrikt is het grote aanbod dat je had, voor hogere prijzen dan wat men hier vraagt. Daarbij kende niemand jou en had je blijkbaar ook verteld in het buitenland te zitten. Het aantal keverhobbyisten is niet groot en iedereen kent dus de grotere aanbieders wel. Het is dus niet meer dan logisch als een nieuwe aanbieder van veel soorten goed vermeldt hoe die ineens zoveel kennis van deze groep insecten kan hebben en een groot aanbod. Blijkbaar is jouw uitleg niet voldoende geweest. Hopelijk kan je je ook een beetje inleven in de hobbyisten die dieren bij jou zouden willen bestellen en hen uitleg geven hoe jij aan de kennis en soorten komt. Ik begrijp dat je onder andere importeert uit Madagaskar. Dat soort informatie zou al helpen om meer vertrouwen te wekken bij jouw potentiële kopers.
Hopelijk wil je hier, of in jouw voorstel onderwerp, wat meer informatie geven, zodat je de lucht kan klaren.
Henk01
Ei
Berichten: 5
Lid geworden op: ma 26 jun 2017, 09:11

Bericht door Henk01 »

Een bericht als ****wees voorzichtig**** zegt wat mij betreft genoeg....
Zoals ik al zei, vind je de prijzen te hoog, dan is dat geen reden om iemand te beschuldigen van oplichterij, want daar komt het op neer. Dus nee, ik heb geen begrip voor mensen die dit soort beschuldigingen doen zonder mij überhaupt ergens naar te vragen of mij persoonlijk te informeren over hun twijfels.

Maargoed, ik wil best even iets over mezelf vertellen.
Ik woon in Minnertsga (Friesland), en zou niet weten waarom ik ooit anders heb verteld. Mag ik vragen aan wie dat dan zou moeten zijn?
Ik ben ooit begonnen met het kweken van vlinders. Daarnaast ben ik andere insecten gaan kweken, waaronder kevers zo’n 10 jaar geleden. Mijn aanbod bestaat uit eigen kweek, kweek van bevriende kwekers, waarvan ik de kwaliteit zelf heb ervaren, en sinds een jaar of twee kan ik daar geïmporteerde dieren aan toevoegen uit verschillende landen in met name Afrika, maar ook Azië en Zuid-Amerika. Mag ik vragen van wie je hebt gehoord dat ik importeer uit Madagascar? Dit is een relatie die ik pas net heb opgebouwd, en heb nog geen dieren aangeboden die daaruit zijn voortgekomen.
Naast ongewervelden heb ik een grote passie ontwikkeld voor planten.
Omdat het zeer goed gaat met de zaken, ben ik sinds kort officieel een bedrijf begonnen, waarop ik mijn planten en insecten op kan aanbieden.

Ik had mij voorgenomen om mezelf vooral niet tegen dit soort dingen te verdedigen. Nu ik dat toch heb gedaan, hoop ik dat het ook enig nut heeft gehad, en dat de verdenkingen nu een beetje uit de lucht zijn.
"Just because it's different doesn't mean it's bad."
Plaats reactie