Wat is een kever?

Plaats hier de verschillende soorten die er zijn
Petra
Parend imago
Berichten: 770
Lid geworden op: di 03 mar 2009, 18:49

Wat is een kever?

Bericht door Petra »

1) De voornaamste onderscheidende kenmerk van de Coleoptera (schildvleugelig) is de geharde forewings (elytra) zes poten en antennes. In sommige gevallen zijn de forewings worden verkleind

2) "Condooms" verwijst naar de elytra die een beschermend omhulsel over de vliezig hindwings en de relatief zachte dorsale buikwand.

3) Alle kevers hebben een complete metamorfoses, dat wil zeggen ei-larve (meerdere instars)-pop-volwassene. Het is die functie, complete metamorfose, in combinatie met de elytra die kenmerkend insecten van de orde Coleoptera.

4) In aanvulling op het verstrekken van voedsel voor de amfibieën, reptielen, vissen, vogels en zoogdieren, een rol die zij delen met de meeste andere insecten, kevers spelen andere belangrijke rollen in de omgeving.
Velen, cantharids, scarabeeën, byturids, en anderen, zijn bestuivers.
Mestkevers (scarabeeën, geotrupids, en andere) voeden en te reproduceren in de mest van planteneters, waardoor miljoenen tonnen mest dat zou accumuleren en te vernietigen waardevolle weiden en natuurlijke gebieden.
Begraven kevers (silphids) met kadavers die vervolgens gebruikt als voedsel door de volwassenen en hun groeiende nakomelingen daardoor ridding het landschap van de karkassen die anders besmetten en vuil van het milieu.
Diverse nest-bewoners (inclusief histerids, trogids, staphylinids) en bont ectoparasieten (zoals leiodids, leptinines) ontdoen van hun vogel en zoogdier gastheer van parasitaire insecten, zoals vlooien, bed bugs, en luizen. Sommige kevers zijn effectief als biologische agentia die vóór plantaardige voeding insecten. Van deze zijn lieveheersbeestje kevers (coccinellids) die zich voeden met bladluizen en schaal insecten. De Vedalia lieveheersbeestje kever in Californië verminderde de plaag van de donzig kussen schaal (Icerya purchasi).
Carabid kevers, zoals de "rups-jagers' (Calosoma, Carabus spp.) Zijn nuttig vaak bij het terugdringen van populaties van schadelijke rupsen, zoals zigeuners mot en budworm rupsen.
Firefly larven (glowworms) eet naaktslakken en slakken die schade toebrengen aan gewassen als tomaten en sla.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de positieve aspecten van kevers, naast de vreugde kan vinden in hun esthetische schoonheid en opmerkelijke diversiteit!

Als u geïnteresseerd bent in het lezen van een goede introductie tot de kevers, dan wat kan worden gevonden in het Peterson Field Guide to the Kevers door Richard White, of in een elementaire leerboek voor Entomologie, kijk voor een kopie van het volgende boek in een bibliotheek, of op de tweedehands boek markt:

Branson, Wilfred S. (1963) - Kevers.
Harcourt, Brace & World, Inc, New York. 160 pagina's.

Bijgedragen door dr. Lawrence Kaplan


Bron: http://www.coleoptera.org/p1058.htm
Je eigen gras is groener dan je denkt

Plaats reactie