Pagina 1 van 2

Hoi!

Geplaatst: ma 04 nov 2019, 12:04
door Lieke
Hallo allemaal,

Gisteren op de Vivarium beurs heb ik mijn eerste kever larven gekocht: 5 stuks van de Dicronorrhina derbyana. Ze hebben zichzelf mooi ingegraven in hun bakje, en ik ben benieuwd hoe ze zich verder gaan ontwikkelen. Super leuk dat jullie op de beurs stonden!

Groeten, Lieke

Re: Hoi!

Geplaatst: ma 04 nov 2019, 12:10
door Pim
Hoi Lieke,

Leuk dat je er gisteren ook was en je hier aangemeld hebt. Heb je een beetje genoten van de beurs en was je "per ongeluk" bij ons terechtgekomen of express?
Had je de larven los gekocht of als onderdeel van de starterset? Ik ben ook benieuwd hoe het verder gaat met jouw larven. Houd ons maar op de hoogte.
Heel veel plezier op het forum.

Pim

Re: Hoi!

Geplaatst: ma 04 nov 2019, 12:19
door Maurice
Welkom en veel plezier hier.
Mooie keversoort hebt u uitgezocht

Re: Hoi!

Geplaatst: ma 04 nov 2019, 13:09
door Lieke
Ik heb ze gekocht als onderdeel van de starterset. Als het straks kevers zijn ben ik van plan ze te verplaatsen naar een grotere bak (waarschijnlijk 50 of 60 cm bij 30 cm, past precues in de boekenkast). Ik ben heel benieuwd hoe ze het gaan doen. Als de kevers het net zo goed gaan doen als de vissen vroeger en de kamerplantjes nu dan belooft dat wat en is er misschien een groter terrarium nodig. :)
Ik was per toeval bij jullie kraam uitgekomen. Eigenlijk ging ik vooral voor de aquaria.

Re: Hoi!

Geplaatst: ma 04 nov 2019, 14:58
door Koejj90
Welkom! Leuk dat je ook aan deze hobby begint, het is nog even geduld maar als je eenmaal de eerste kevers te voorschijn ziet komen uit de cocons dan ben je om :D

Re: Hoi!

Geplaatst: ma 04 nov 2019, 18:42
door lous77
Hoi en welkom! :D
Dicronorrhina derbyana is echt een prachtige soort, dus dat wordt genieten straks als ze verpopt zijn!

Re: Hoi!

Geplaatst: ma 04 nov 2019, 23:03
door info@mkb-support.com
Hallo Lieke,

Ik heb de zelfde set gekocht. Hoe heb je het ingericht?
Ik heb de eikenbladeren er in gedaan en de substraat en de larven aan de rechterkant neergelegd.
Nu ben ik nog op zoek of ik het vochtig moet houden of niet en hoelang ik nu moet wachten voordat ze een cocon maken.

MVG
Jacob

Re: Hoi!

Geplaatst: di 05 nov 2019, 17:22
door Koejj90
Het substraat (en de bladeren) moeten licht vochtig blijven, algemene regel is dat wanneer je een handvol substraat pakt en dit in je vuist knijpt er net geen water langs je hand moet stromen maar het wel samenklontert wanneer je de vuist weer opent ;)

Re: Hoi!

Geplaatst: di 05 nov 2019, 18:27
door Lieke
Bedankt voor de tips! Ik denk dat het substraat dan net iets vochtiger mag. Ik heb de helft van de bladeren uit de zak en het substraat wat er in het bakje zat gemengd en in het terrarium gedaan. Meestal zitten de larven onder tegen het glas aan en zie je de gangetjes die ze gegeten hebben. Ik vond op internet dat deze soort voor het verpoppen ook rot hout nodig heeft. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Re: Hoi!

Geplaatst: di 05 nov 2019, 19:38
door Benjamin
Een beetje is inderdaad wel goed (zo'n 15-20%). Ik vermaal het en daar doen ze het goed mee, je kunt er ook een grotere brok hout in doen. Ik weet niet of het per se moet, maar het is sowieso handig om er wat bij in te doen (ook nu al).